Outplacement

Ga weer aan het roer van je loopbaan staan

na ontslag weer aan het werk

Ontslag krijgen is nooit een fijn bericht. Wellicht voel je je stuurloos? Waar te beginnen?! En…….tegelijkertijd is het een kans om de tijd te nemen om jezelf te herontdekken. Weer zelfvertrouwen te krijgen, omdat je nog beter weet wie je bent, wat je kan en wat je wil. Het geeft een nieuw toekomstperspectief en veel mensen geven aan dat het outplacementtraject uiteindelijk veel heeft gebracht.

Het outplacementtraject is persoonlijk en op jou afgestemd. Je wordt je dan ook begeleid op vele vlakken die veranderingen en een nieuwe leuke baan/functie mogelijk maken. Tijdens een outplacement traject kijken naar wie je bent, wat je wensen en doelen zijn. In het leven is alles veranderlijk en zo ook jouw visie op de werk, wat je belangrijk vindt en waar je met jou kennis en kunde aan wilt bijdragen.

Na de uitgebreide en gratis intake wordt er een offerte gemaakt die aansluit bij jouw budget, tijd en doelen. Er wordt een plan van aanpak opgesteld en bij goedkeuring kan je meteen aan de slag met de eerste opdracht die je veel inzicht geeft over jouw rode draad en die jouw unieke talenten in kaart brengt.

Tijdens het persoonlijke traject word je snel bij de kern gebracht van wat jij wilt en kan. Je krijgt inspirerende opdrachten mee, waarmee jouw persoonlijke kwaliteiten en unieke drijfveren helder worden. Je wordt in beweging gezet en gaat actie ondernemen. Zo kom je weer aan het roer van je loopbaan te staan.

Een traject bestaat uit drie onderdelen:

1. De Introspectie-fase:

 • Wie ben ik? Wat kan ik goed? Wat zijn mijn drijfveren?

 • Wat zijn mijn valkuilen en belemmerende gedachtes?

 • Je unieke talenten en vaardigheden worden (her)ontdekt.

 • Wat is er passend bij mijn competenties?
 • Wanneer nodig: rouwverwerking: afscheid van het oude werk en acceptatie situatie. Dit maakt dat je open gaat staan voor een nieuw toekomstperspectief.

Dit geeft een ruimte en ontspanning! En tevens een frisse, nieuwe blik op jezelf en je krijgt meer zelfvertrouwen.

De Arbeidsmarktonderzoeks-fase:

 • De arbeidsmarkt verkennen en ontdekken.

 • Welke banen spreken me aan?

 • In welke branche of soort organisatie wil ik werken?

 • Je Linkedin-profiel wordt in orde gemaakt en je netwerk in kaart gebracht.

Dit geeft inzicht in banen en mogelijkheden die passend zijn en biedt nieuwe toekomstperspectieven.

Zicht op een Nieuwe Baanfase:

 • Ondersteuning bij het schrijven van een goed cv en aansprekende brief. (die zorgt dat je wel wordt uitgenodigd)
 • Oefenen van sollicitatiegesprekken.
 • Netwerken.

Dit alles zorgt ervoor dat je snel arbeidsmarkt klaar bent en je zin hebt om een nieuwe fase met een nieuwe baan in te gaan, die passend is bij je ervaring, wensen en talenten.

Na mijn ontslag wilde ik graag gebruik maken van het budget dat mij was geboden, zodat dat ik up to date zou zijn wat cv en sollicitiebrief betreft, zodat ik mijn kansen op de arbeidsmarkt zou vergroten.

Ook wilde ik uitzoeken waarin en ook hoe ik mij verder kon gaan ontwikkelen op het gebeod van mijn loopbaan.

Nu heb ik een super goed cv en door mijn uitnodigende sollictatiebrief vond ik snel weer werk. Ook heb ik me opgegeven voor een opleiding. Wat ik nu met veel plezier naast mijn werk doe. Nadine v N

Intake & offerte

7 + 2 =