Ga jij over je eigen grenzen?

Je holt van afspraak naar afspraak. Een vergadering hier, een meeting daar. Je regelt dat de kinderen aangekleed en gevoed de deur uit zijn. Dat ze absentiebriefjes voor de orthodontist bij zich hebben. Je zorg dat de auto, de groenbak, de sleutel, een pakketje van de H&M of een klasgenootje op de afgesproken plek klaar staat of ligt. Op de terugweg van je werk naar huis versier je een cadeautje voor de buurvrouw die is bevallen, ontslagen, gescheiden, of anderszins eenzaam thuis zit. Je doet de supermarkt nog even aan voor een paar laatste boodschappen voor het avondeten. En dan zijn er nog 1001 andere klusjes die je thuis opwachten.

Je doet het allemaal. Sterker nog: met gemak houd jij al die ballen in de lucht. Je bent zo gewend om te anticiperen op iedereen die wat van jou nodig heeft dat je vergeet om tijd te maken voor wat jij nodig hebt.

Wat heb jij eigenlijk nodig?

Zou je willen dat:

1.     Je wat vaker een lege agenda had?

2.     Je niet de hele tijd hoefde te anticiperen op anderen?

3.     Je ongestoord een kwartier uit het raam kon staren?

4.     Je uit jezelf zin voelt opborrelen om iets te doen?

5.     Je eindelijk toe zou komen aan dat ene plannetje?

6.     Je er helemaal met je hoofd bij bent?

7.     Je rustig de krant, een boek of een tijdschrift kunt lezen

8.     Je niet hoeft te jakkeren?

9.     Je je niet meer versnipperd voelt?

Heb je op twee of meer vragen JA hebt geantwoord? Vraag je dan eens af waar jouw grenzen liggen. Ga je daar vaak overheen? Wanneer heb je echt met je hele hart JA gezegd tegen iets wat deed. En was je daar dan ook echt met je volle aandacht bij?

Het leven is nu eenmaal druk. Toch, als je je eigen grenzen beter kent en deze kunt aangeven voel je je een rustiger mens. Je wilt je niet versnipperd voelen, het is een onrustig, jachtig gevoel. Het zorgt ervoor dat je er niet helemaal met je aandacht bij bent. Je leeft het leven dan maar half en dat voelt onbevredigend.

Je wilt je heel voelen, een eenheid, je wilt het leven ten volle beleven. Als je weet waar je grenzen liggen, dan kun je daar ook naar leren luisteren. Dan functioneer je met compassie naar jezelf, naar wie jij bent en wat je nodig hebt. Het geeft rust, je bent er weer bij!

Wil je hier mee aan de slag? Wil je weten waar jou grenzen liggen? Wil je meer toe naar je gevoel? Op 9 april is er weer de Cursusdag Intuïtieve ontwikkeling, leven vanuit je hart.