Creatief terugblikken op het jaar: toe aan rust en bezinning....

Zelf merk ik dat op dit moment ik echt toe ben aan rust, even mezelf terugtrekken zoals de beer en het jaar verteren....om vandaar uit weer met energie 2017 in te gaan. Want wat ik nu waarneem is dat het hoge tempo, waarin ik geacht wordt mee te gaan, me even teveel wordt. Weer even terug naar mezelf dat wil ik maar hoe doe ik dat dan? Ik ben ervan overtuigd dat de oplossing ligt in het vinden van jouw eigen natuurlijke tempo en het contact leggen met je eigen gevoel. Anders gezegd: als je werkelijk kunt voelen wat goed voor jou is én daarnaar handelt, dan is er altijd voldoende rust en ontspanning in je leven.

Door mijn sensitiviteit, die maar al te vaak vergeet en dus doordender, vergeet ik stil te staan. Het is niet een kwestie van 'ze' of 'de maatschappij' of 'mijn baas' of wie of wat dan ook buiten jezelf, die bepaalt of ik me ontspannen door de dag heen beweegt. Het gaat erom hoe ik omga met alles wat op er op mijn pad komt. Dus ga ik vanaf zaterdag echt even de tijd nemen...

Eén van de belangrijkste tips die ik mezelf hiervoor kan geven, is weer even gaan waarnemen wat er in het lijf en in mijn gevoel leeft. Weer even hereiken en luisteren naar mijn innerlijke kompas, richting meer rust en de dingen die goed voor me zijn. Dus ik ga straks tussen kerst en oud en nieuw terugblikken op 2016 en dit op een creatieve manier tot uiting brengen aan de hand van de 12 Heilige Nachten. DOE JE MEE?

En...... ga jij ook iets kunstzinnigs doen in 2017? Zoals: tekenen, schilderen, musiceren, beeldhouwen......

sterrenschildering-bussum-1024x714.jpg

Ik wens iedereen mooie kerstdagen toe en geef je deze tips mee: Iets creëren vanuit jezelf, vanuit je gevoel, zonder dat je hoofd zich er te veel mee bemoeid, geeft je toegang tot een enorme scheppingskracht. Die creatieve stroom geeft je inzicht in de stappen die jij kunt zetten naar meer rust en geeft je de energie om ze daadwerkelijk te zetten. Én het is vaak op zichzelf ook een hele ontspannende activiteit. Mooi meegenomen. Dus hieronder kan je een opdracht downloaden waarbij je op een creatieve manier terugblikt op het jaar.

 De 12 Heilige Nachten zijn de dagen tussen 25 december en 6 januari. Elke dag blik je even terug en ga je iets creatiefs maken, lees hier meer....