Kom dichter bij je missie met 3 inspiratie vragen!

Luister jij naar je hart, je dromen en je verlangens?

De kracht van LUISTERWOORDEN, dat waren de woorden waarmee ik de dag afsloot. Vorige week ben ik weer begonnen met een nieuwe opleiding: Biografisch Werken. Wat een fijne eerste dag! De oefeningen maakten meteen weer duidelijk wat de kracht van aandachtig luisteren en tekenen is. Hier wil ik nu ingaan op luisteren. Luisteren zonder oordeel, dit houdt in dat je innerlijk stem stil wordt en degene tegenover je hoort zonder dat je eigen stem in de weg zit.

We hebben allemaal pijn, verlangens en willen dus graag gehoord worden. Als je dan vragen kan stellen die iets in je wakker maken of je aan ander perspectief geven, geeft het een gevoel van verbondenheid. Daarnaast kan je met de juiste vragen bij de ander een zaadje planten die tot inzicht en verandering kan leiden. 

In het leven gaat het om drie dingen: PERSOONLIJKE GROEI, ERVAREN EN BIJDRAGEN. Zelf had ik ook weer behoefte te gaan groeien. Ik wil op een dieper niveau in mijn werk als coach aan de groei van de ander bijdragen. Als loopbaancoach werk ik al met de schatten van je levensloop, want uit je biografie kan je een hoop halen! Bijvoorbeeld wat je altijd al doet zonder enige moeite. De dingen waar je als kind blij van werd. Belangrijke gebeurtenissen die je levensblik verandert hebben. 

Ter ondersteuning bij je zoektocht een leven met meer energie, hierbij een leuke opdracht met 3 inspirerende vragen die je richting kunnen geven op je pad naar werken van uit je hart. Pak een timer, een foto van jezelf en een groot vel. Zet de timer bij elke vraag op 2 minuten. Zodat je niet teveel gaat nadenken.

LEES HIERONDER DE VRAGEN OF DOWNLOAD HIER het VRAGENFORMULIER

De 3 levensvragen richting leven jou missie.

ERVAREN: Wat wil je allemaal nog doen en beleven? Stel je krijgt een grote zak met geld! Maak een lijst van dingen die je nog zou willen doen zonder beperking van je huidige omstandigheden waarin je nu zit. Droom eventjes helemaal weg. Denk aan reizen of vaker de natuur in? Welke plekken wil je nog bezoeken? Denk aan de liefde en seksualiteit. Wat wil je nog doen met je gezin en vriendschappen.

 

GROEI: Waar wil je nog allemaal in groeien? Denk hier bij aan je intellectuele groei, boeken die je nog wil lezen. Welke vaardigheden wil je leren? Cursussen, opleidingen. Zijn er nog talen die je wilt leren spreken? Wil je bijvoorbeeld eerlijker naar jezelf en anderen worden? Misschien juist meer met je handen gaan doen? Of misschien wil je leiderschapsvaardigheden vergroten. Of positievere kijk op je leven of de wereld om je heen. Je spirituele leven hoe wil je daarin groeien?

 

ZINGEVING: Waar wil je aan bijdragen om de wereld een stukje beter te maken? Is dat het milieu? Of armoede in de wereld? Maak het kleiner. Hoe kan je bijdragen op je werk? Waar kan je bijdragen bij je vrienden? Je buurt? Of misschien wil je iets betekenen voor de ouderen in onze samenleving?

De kunst is nu de kern van jou verlangens en dromen eruit te halen. Begin met kleine stapjes door bijvoorbeeld als je opgeschreven hebt dat je nog een boek wilt schrijven je bijvoorbeeld begint met een schrijfcursus. Schrijf je in bij de vrijwilligers centrale of geef je op voor de EHBO cursus. Wil je een grote reis maken, wat zegt het land je en wat wil je daar ervaren. Het gevoel dat je daar wil ervaren wat vertelt je dat? Als dat bijvoorbeeld rust is, misschien kan je dan beginnen met mediatie.

Zet hieronder wat jou dromen zijn!?