Bespiegelingen aan de hand van kunst

Wil jij ook beter luisteren naar jezelf? Deze intensieve en kernachtige sessie brengt je snel bij de essentie van de vraag en geeft antwoorden .

We zijn druk, druk, druk! Vergeten stil te staan en gaan voorbij aan vragen als:

"Hoe voelt het op dit moment in mijn leven?"

"Waar wil ik naar toe?"

Wil jij een moment nemen om te reflecteren over waar je nu staat? Ga dan mee het museum in en ervaar de kracht van reflecteren aan de hand van kunst. (ook wel art-based-learning genoemd)

Hoe werkt het? Vooraf geef je aan welke vraag er nu in je leeft en die je graag dieper wilt onderzoeken. We spreken af in het Stedelijk Museum of het Rijksmuseum en ik zoek kunstwerk(en) uit waarvan ik denk dat ze passend zijn bij jou vraag. 

Aan de hand van kunstwerken in het museum ga je spiegelen en krijg je antwoorden op vragen die in je bezig houden. Door te reflecteren aan de hand van kunst ga je via een andere weg het gesprek in en dit zorgt dat je snel bij de kern komt van wat er speelt.

Een aantal mogelijke onderwerpen die kunnen spelen:

"Hoe stiller je wordt hoe meer je kan horen."

"Hoe stiller je wordt hoe meer je kan horen."

JE WILT:

  • betere focus

  • meer richting geven aan je leven

  • graag bepaalde belemmerde en vastgeroeste overtuigingen doorbreken

  • bepaalde emoties zoals woede, verlies of verdriet en plek geven

  • meer in je kracht komen te staan

  • meer zelfvertrouwen eigenwaarde/-liefde

Coaching aan de hand van een kunst, is een redelijk nieuw fenomeen in Nederland en omdat ik en de deelnemers (lees hieronder) zo enthousiast zijn wil ik dit graag de wereld in krijgen. Kosten: € 75,-. Je betaalt wel je eigen entree voor het museum.

Na de sessie ging ik rustig en krachtig weg.

Mijn kritiek/beleving op/van het mooie schilderij weerspiegelde mijn opgesloten, verwarde gevoel. Door het schilderij volledig te accepteren verdween de verwardheid en voelde ik me krachtiger. Het schilderij weerspiegelde mijn krachtige staat.

Ik ben verrast en verwondert over de techniek: ‘Spiegelen aan kunst’. Het is krachtiger dan een benadering met alleen maar praten.
— Babette M
Ik kwam heel snel bij mijn gevoel door de combinatie van schilderijen, gesprekken en verbeelding.
Daardoor merkte het uiten van mijn gevoel op dit moment ondergeschikt is aan mijn hoofd. Ik ervoer door het kijken naar een schilderij hoe ik mijn gevoelsleven beoordeel. De beelden bleven me lang bij.

Ik was me al wel bewust van dit thema maar het heeft wel bijgedragen aan een verdieping op dit gebied.

Het was een magische ervaring
— Janet v

bel of mail naar info @ smart22.nl of bel 06 245 070 84