Burn-out

Van (bijna) Burn-out naar persoonlijke transformatie

HERVIND JEZELF

Je lichaam heeft je zijn grens aangegeven. Of je merkt dat je niet helemaal jezelf meer bent. En nu? Stress heeft een behoorlijke impact op je leven. Rust inbouwen of dingen gaan anders doen is makkelijker gezegd dan gedaan. Door te kijken welke patronen je niet verder helpen en het vinden van een voor jou goede balans geeft veel opluchting, je krijgt inzicht in je overtuigingen, waardoor je handvatten krijgt om het anders te gaan doen.

De wetenschap ontdekt steeds meer dat hoofd en lichaam met elkaar verbonden zijn. Denken doen we al genoeg, maar daar ligt niet altijd de oplossing. Ik ga dan ook voor een holistische aanpak. Omdat het lijf weet wat goed voor je is, werk ik ook met de wijsheid van jouw lichaam, die vertelt je waar je behoefte aan hebt, wat je verlangens zijn en wanneer je je grenzen moet aangeven. Via je lichaam, denk hierbij een houding, beweging en mimiek, geef je woorden aan dat wat er in je leeft.

Ik geloof dat het feit dat wij creatieve wezens zijn de basis is van ons menszijn en ons onderscheid van het dierenrijk en dus essentieel. Dus het inzetten en aanzetten van je creativiteit helpt bij het helingsproces. Deze combinatie maakt transformatie mogelijk.

Hoe werk het en wat kan je verwachten? Je gaat eerst onderzoeken hoe het zover gekomen is. Rustmomenten inbouwen met wat past bij jou, denk aan: wandelen, ademhalingsoefeningen, meditaties en geleide visualisaties. Omdat creativiteit helend werkt en je uit je hoofd haalt krijg je creatieve opdrachten, hierdoor kom je bij jezelf. Ook ga je je lichaam inzetten om op een verrassende manier te ontdekken, wat zorgt dat je stagneert en wat je diepere verlangens zijn.

Herken je jezelf hierin?

 • Snel vermoeid, prikkelbaar en gestrest bent.
 • Negatieve gedachtes ervaart en maar blijft piekeren.
 • Je onzeker voelt over jezelf en/of de toekomst.
 • In kringetjes rondloopt, waar je zelfstandig niet uitkomt.
 • Het gevoel hebt, dat je de regie over jouw leven kwijt bent.
 • Een innerlijke strijd voert met jezelf.

  Je heb veel stress gehad of nog steeds. Je hebt gemerkt dat je met denken er niet uit komt en je wil graag een breakthrough in je patronen. Je bent op je eigen wijze ambitieus, wil het graag het beste uit jezelf halen, maar daarmee ga je of ben je over je eigen grenzen gegaan. Je wilt graag orde in de chaos brengen. Je durft het aan om op een dieper niveau naar jezelf te kijken, om het van daaruit anders te gaan doen. 

  Het menselijk lichaam is een boodschapper die eerlijker en nauwkeuriger weet te vertellen wat er leeft dan alleen het hoofd. Zij drukt uit middels gebaren, bewegingen en de stem uit wat je werkelijke verlangens, gevoelens zijn en daarmee ook wat je nodig hebt om te helen.

  Je gaat:

  •   Orde in de chaos scheppen.
  •   Je situatie accepteren en van daaruit een nieuwe start maken.
  •   Stagnerende partonen aanpaken.
  •   Balans aanbrengen.
  •   Energie en stroom in je leven krijgen.
  •   Wanneer gewenst ondersteuning bij betekenisvol werken, zodat je   niet weer in die valkuil stapt.

  Na een zware periode kon ik het weer aan om met iemand te gaan praten, mijn keuze viel op Leonie vanwege haar aanpak. Daar heb ik geen spijt van gehad, want ik heb meer energie en kan weer genieten. Ik heb losgelaten wat ik moest loslaten en ik kan beter bij mezelf blijven.  Irma de Vries

   

  Als coach zorg ik dat het mogelijk wordt een diepgaand en transformerend proces in gang te zetten op weg naar een authentiek en betekenisvol leven.

   

  • Het voordeligst is kiezen voor een pakket van 3, 5 of 7, uiteraard krijg je dan korting, klik hier om jouw voordeel te zien.
  • Een los consult kost € 80,- per uur. Ik werk meestal 1,5 uur, dit zorgt voor verdieping en daardoor heb je uiteindelijk minder gesprekken nodig.

  Ja, Ik wil in mijn kracht komen en vraag een Gratis intake aan

  7 + 6 =

  In mijn burn out wilde ik meer over mezelf leren. Waarom was juist ik in een burn out terecht gekomen, en hoe kan ik voorkomen dat ik in de toekomst weer in mijn eigen valkuil trap?

  Samen met Leonie ben ik een grote stap in de goede richting gekomen! Vanuit creatieve opdrachten keken we samen naar het resultaat. Hierdoor werd ik op een leuke manier geconfronteerd met mezelf. Katja de Jong